lördag 10 april 2010

PostHeaderIcon Vinst i premiären för Åsum, 2-1.

Jag har efter en 10 minuters upptining nu kunnat börja skriva några rader om en av de mest omtalade lagen i stan. Real Åsum som har levererat blandade resultat på försäsongen mötte i sin premiär Rydsgård som är tippade sist i tabellen av Kristianstadsbladets Patrik Persson. Och jag förstår varför han tippar dem där. Rydsgård kändes väldigt ofarliga framåt.
  • Man gör ett mål i matchen på en situation som inte kändes särskilt farlig.
  • Man får ett mål felaktigt bortdömt för offside, där en Åsum försvarare skarvar bollen till en fri Rydsgård spelare.
  • Ett nick i stolpen i andra halvlek.
Åsum då? Nja, de gjorde ingen topp insats spelmässigt. Man spelar nu i en högre division och då höjjs tolerans nivån ett snäpp och det hade Åsum problem med första 45 minuterna. Lite mycket gnäll på domaren.

Åter till matchen... Åsum får ett friläge efter 5-6 minuter genom Fatos, men han gör ett mindre bra avslut. Annars så skapas det inte så mycket i första halvlek. Bortalaget tar ledningen när det återstår några minuter av första halvlek, i en tilltrasslad situation utanför straffområdet.
Åsum kvitterar på hörna i början på andra halvlek på nick, Sanjin Tufek.
Rydsgård skapar sina farligheter i offensiven från sin vänsterkant, framförallt i andra halvlek. Farligast blev det när vänsteryttern rann igenom Åsum försvaret, men då river Olle ner honom 1 meter utanför straffområdet, frisparken resultatlös.
Åsum gör 2-1 på frispark med 7-8 minuter kvar, där Erik L slår ett inlägg som Olle stöter i mål från nära håll. Rydsgård försöker trycka på för en kvittering men är aldrig riktigt nära, en nick utanför på hörna bara.
I slutminuterna så får Sanjin två gula kort inom loppet av 1 minut och får rött kort.